Administratiekantoor

Een administratiekantoor kan al het werk uit handen nemen. Géén papieren (of tegenwoordig vooral digitale) rompslomp en daardoor geen stress meer of alle cijfers wel kloppen wanneer de Belastingdienst eventueel langskomt. Vooral voor startende ondernemers kan een administratiekantoor uitkomst bieden, maar natuurlijk kost het uitbesteden van de administratie voor elk bedrijf geld. Veel geld? Dat zullen we even bekijken en tevens zullen we wat voor- en nadelen op een rijtje zetten.

Salarisadministratie

De kosten hangen af van de hoeveelheid administratie die uitbesteed wordt. Zo kan een uitbesteding van enkel de salarisadministratie oplopen van 4 tot 7 euro per loonstrookje per werknemer. Maar ieder administratiekantoor hanteer andere prijzen, prestigieuzere kantoren gaan richting de 7 euro en 'lossere' minder ervarende kantoren gaan voor een prijs van rond de 4 euro. Maar deze prijs wordt natuurlijk hoger wanneer de gehelen administratie wordt uitbesteed. Wat je betaalt voor een gehele uitbesteding is vooral afhankelijk van de omvang van het bedrijf en in het geval van de salarisadministratie, natuurlijk van het aantal werknemers. 

Starters

Startende ondernemers kunnen terecht bij administratiekantoren. Zij verzorgen het opzetten van je administratie en de boekhouding, de BTW aangifte, je aangifte inkomstenbelasting en vennootschapbelasting en kijken naar een ander belangrijk punt: de mogelijkheid voor een eventuele startersaftrek, de zelfstandigenaftrek en andere subsidies en financiële voordelen die een starter kan ontvangen. Ook kan een administratiekantoor van dienst zijn bij het verkrijgen van krediet en financiering bij instanties. Voor een starter kunnen deze financiële voordelen enorm belangrijk zijn bij het opstarten van hun bedrijf en kan het inhuren van een administratiekantoor dus extra verstandig zijn. 

Bedrijven worden via administratiekantoren door middel van online administratie geholpen. Software die online boekhouden en de salarisadministratie makkelijk maakt is vaak inbegrepen bij de diensten van een kantoor. Het bijhouden van fiscale wetten en regelingen, belastingen en ander soort zaken zijn een wezenlijk onderdeel van de dienstverlening. Omdat er tegenwoordig voor bedrijven veel verschillende regels bestaan, is het zeker niet af te raden om als ondernemer eens een administratiekantoor te bezoeken. Dit omdat de regelgeving omtrent belastingen nog weleens verandert en als ondernemer kun je die tijd voor het bijhouden van al die zaken misschien beter ergens anders in stoppen. Een kantoor houdt dan je boekhouding tip top in orde, volgens de laatste regel- en wetgeving. 

Verder

Doorgaans vragen kantoren qua kosten een basisvergoeding per jaar voor de boekhouding (dat is compleet afhankelijk van uw bedrijf en de omzetklasse, zo is een boekhouding met een omzet van 25.000 euro ongeveer 600 euro per jaar) en een prijs per mutatie (bijv. 22 euro).

Voor meer informatie spreek met een bedrijf zoals van der Zwaard Administratieconsulenten.Tags:
435 Woorden

Over ons

Leo's zaken en financien blog Hallo, ik ben Leo. Welkom op mijn blog. Ik heb bedrijfskunde gestudeerd en ben nu accountant bij een groot bedrijf. Ook help ik kleinere bedrijven nog wel eens met hun financiën op zelfstandige basis. Omdat ik vaak zie dat bedrijven in de knoop raken met hun financiën, en het bijvoorbeeld niet geordend bijhouden, ben mijn mijn eigen blog begonnen. Mijn blog thema is: Zakelijke financien. Op mijn blog zal ik mijn werkervaringen delen, en bijvoorbeeld een probleem uitleggen wat kan voorkomen bij de administratie van een bedrijf. Verder zal ik tips geven in het algemeen. Ik hoop dat je er wat aan hebt, veel leesplezier.

Zoeken

Categorieën

Archief

Recente artikelen

Administratiekantoor
9 november 2017
Een administratiekantoor kan al het werk uit handen nemen. Géén papieren (of tegenwoordig vooral digitale) rompslomp en daardoor geen stress meer of a